General Information

Våre generelle regler gjelder i denne konkurransen. Vennligst les disse.

Er du glad i å lage dine egne kostymer og kanskje er glad i å gjøre kreativ sminke? Da har vi en konkurranse for deg som liker å vise dine kreative sider. Du vil få muligheten til å vise dine kostymer og looks frem på scenen hvor din innsats vil bli vurdert av et panel som selv har god kjennskap til kunsten.


Kle deg ut som din favorittkarakter fra spill, TV, Film, comics, Manga, animasjon o.l.. Vi elsker å se deltakerne våre vise frem det kreative arbeidet og håndverket som ligger bak de ferdige kostymene og rekvisittene/props. Deltakere i denne konkurransen må gjennom en prejudging og en cosplay-catwalk der de vil få muligheten til å svare på noen trivelige spørsmål om valg av karakter, hvordan prosessen frem til ferdig kostyme har vært, om tidsbruken, utfordringer og materialbruk.


Vi stiller ingen krav til nivå eller en erfaring. Om du så har drevet med dette i flere år, eller vil prøve deg for første gang så er du hjertelig velkommen hos oss. Du vil også treffe mange likesinnede mennesker som liker å kle seg ut. Vi sees på The Gathering 2017!


Denne konkurransen har minimumskrav til registrering på 8 deltakere. I et tilfelle der konkurransen har færre registrerte bidrag enn dette, vil den dessverre ikke kjøre.

Times

Registration: Fri Mar 24 00:00Thu Apr 13 11:15 Competition: Thu Apr 13 20:00Thu Apr 13 21:30 Voting: Thu Apr 13 20:00Fri Apr 14 15:00

Prizes

1st prize – 3000kr 2nd prize – 1000kr 3rd prize – 1000kr 4th prize – 1000kr 5th prize – 1000kr

Våre generelle regler gjelder i denne konkurransen. Vennligst les disse.


Det kan skje endringer i reglene før konkurransen begynner, det vil i så fall bli informert om til alle registrerte deltakere samt i denne regeloversikten.


Hvordan deltar jeg i konkurransen?

 • Du må ha minst et dagspass for dagen selve konkurransen avholdes, ingen billett - ingen konkurranse.
 • Det er bare lov å registrere seg en (1) gang
 • Nytt av i år er at du vil få avtale med The Gathering sin fotograf for å ta bilde når det passer. Dette bildet vil bli brukt til å presentere deg under showet og i konkurransesystemet hvor det avgis stemmer. Dette vil være likt for alle deltakere i konkurransen, da vi ønsker at alle skal ha mulighet til å bli fotografert av en profesjonell fotograf. Fotografen vil deretter gjøre bildene tilgjengelig til deg som deltaker for fri bruk i etterkant av arrangementet.


Dette bør være med i registreringen:

 • Navn på karakteren du cosplayer og hvor den er fra. F. eks.: Prinsesse Zelda, The Legend of Zelda: Twilight Princess.
 • Navn du vil at skal vises under konkurranseshowet og på nettsidene. Det kan være ditt eget fulle navn eller et alias, for eksempel: Kari Nordmann, KariNo Cosplay
 • Beskrivelse av kostyme og cosplay, altså noen ord om hvordan du har laget kostymet/hvorfor du cosplayer karakteren og hva du vil ha med på scenen.
 • Melding til crew: trenger du assistanse fra oss? Noe vi bør vite om, eller om du ikke vil ha spørsmål på scenen? Vær vennlig å fortelle oss om dette.


Dette bør være med i registreringen, men berøres ikke av rettigheter for innlevering av bidrag under "General Rules":

 • Referansebilde av karakteren du cosplayer. Dette brukes av juryen for å vurdere kostymene i konkurransen.
 • Work In Progress-bilder, detaljbilder og annet du synes er relevant til juryens vurdering. Vi vil gjerne ha så mye informasjon som mulig for å vurdere kostymet ditt! Dette vil bare brukes i juryens vurdering og ikke publiseres eller vises på noen måte under eller i etterkant av konkurransen.

Kostymekriterier:

 • Deltakere må bære kostyme som er laget/satt sammen av seg selv. Rekvisitter, props eller deler av kostymet kan være kjøpt eller laget av en tredjepart, men da vil vi dette skal komme frem i registreringen.
 • Karakteren som cosplayes må være en karakter fra et offisielt publisert verk fra spillverden, animasjon, manga, comics, TV, eller filmer. Dette betyr at Original Concepts/Characters eller fanfiction karakterer ikke er lov.
 • Kostymet skal ligne så mye som mulig på referansebilder av karakteren som er sendt inn, derfor spiller ikke kjønnet på karakteren som cosplayes så stor rolle.
 • Våpenkopier er ikke tillatt. Props og tilbehør som forestiller fantasyvåpen er tillatt, forutsatt at disse ikke på noen måte kan forveksles med reelle våpen som brukes i vår virkelige verden.